Lastcyklar i stockholm

6 Feb

20120206-205410.jpg

Vår nya eldrivna lastcykel har fått känna på snö och is för första gången och det fungerade riktigt bra. Stadigt med tre hjul och dubbla frambromsar som vanligt (precis som vår förra christiania-lådcykel) när det är halt och hjälp-elmotorn tar bort motståndet när det är mycket snö. Verkar dock som att det går någon gräns för just denna elmotor vid -20, då den började krångla lite. Ska undersöka det närmare när jag hittar manualen. Kommer ett längre inlägg och utvärdering längre fram i vår. Har ju även lovat att lägga upp bildspelet med olika sorters lastcyklar och lådcyklar från Köpenhamn och Stockholm. Hoppas hinna med det nästa vecka! /Jeppe

Annonser

5 svar to “Lastcyklar i stockholm”

 1. Cecilia Järdemar 2013/05/22 den 14:20 #

  Hej,
  Tack för er inspirerande blogg. Jag funderar på en eldriven lådcykel men måste över åsar och broar varje dag. Hur mycket pallar elmotorn?
  Cecilia

  • bonkeli 2013/05/25 den 11:47 #

   Hej!

   De flesta klarar sig utan el-hjlpmotor men just om det mycket sar och broar i ditt omrde s fixar elhjlpmotorn det. Vi har ett vldigt litet batteri p Johny Loco:n men de flesta andra har dubbelt s stora och det rcker bra. Vilken modell kikar du p?

   Hlsar Jeppe

 2. Cecilia Järdemar 2013/06/17 den 10:57 #

  Hej, Tack för ditt svar. Jag funderar på en Bakfiets ”Bred”.
  Hade ni problem i vinter när det blev kallt? Är ni nöjda med motorn?

  Hälsningar

  Cecilia

  • bonkeli 2013/06/17 den 15:05 #

   Motorn fungerar bra men just batterilsningen som Johny Loco anvnder klarar inte mnga minusgrader. Andra elcykel-batterier jag testat har inte haft det problemet!

   Hlsar Jeppe

 3. Hanna 2013/06/24 den 22:59 #

  Hei, dere er de første jeg har funnet som har erfaring med elektrisk Johnny Loco Cargo Cruiser! Er dere fornøyde? Vi er på utkikk etter vår første cargo sykkel og har prøvd en Johnny Loco i helgen, men uten motor. Her vi bor, i Oslo, er en motor helt nødvendig hvis sykkelen skal være et reelt alternativ til bil :). Men jeg synes det er vanskelig å finne svar på hva slags motor det er på sykkelen og hvilken effekt den har. Du skriver i kommentaren over at JL sine batterier ikke tåler noe særlig kulde, betyr det at du har brukt andre batterier på JL sykkelen? Å så mange spørsmål før slike store valg i livet 😉 Nå skal jeg sjekke barneklærne deres 😉

  Alt godt, Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: