Låne-lastcyklar i Köpenhamn

11 Mar

Upptäcker en hel del intressant i lastcykel-världen varje gång vi är i Köpenhamn och det känns som att det är mer än vanligt denna gång. När jag letade efter en lådcykel att hyra så hittade jag dessa i södra Danmark som är riktigt billiga och har långtidshyra av Nihola, Bella bike och Christiania lastcyklar: http://www.dansk-cykeludlejning.dk/ladcykel-lang.asp . Bor man i södra Sverige så kan det nog helt klart vara värt att hyra en av deras en månad innnan man köper en egen för att testa ordentligt.

När jag letade vidare så hittade jag något ännu bättre, låne-lastcyklar! http://www.a21.dk/ladcykel.html C:a 15 Nihola-lastcyklar utspridda i centrala Köpenhamn finns att låna kostnadsfritt mot en deposition. ”Med en ladcykel kommer du nemt omkring i byen, samtidig med at du slipper for lange køer og manglende parkeringspladser. Ladcyklen gør det let at flytte selv større ting, købe ind til fest eller at tage hele familien med på udflugt.

Hver gang en ladcykel erstatter en bil, er vi med til at mindske luftforureningen og trængslen i Indre Bys gader. Og hver gang muligheden for at låne en ladcykel gør, at man vælger at leve uden bil eller at lade bilen stå i forstæderne, er vi i det små med til at bedre byens trafikale situation.”

Slutligen så har jag totalt missat en spännande cargobike-startup i Stockholm, något i stil med vad jag själv har funderat på borde startas men som redan drogs igång förra året. Återkommer om det! /Jeppe

Annonser

4 svar to “Låne-lastcyklar i Köpenhamn”

 1. Marie 2012/03/12 den 13:07 #

  Åååh… det här hade jag velat ha i Malmö. Har många gånger tänkt att jag skulle behöva hyra en lastcykel för att transportera grejer. Grymt idé, dessutom gratis.

  • Jeppe Larsen 2012/03/12 den 13:18 #

   Skulle behövas i alla städer, har tänkt på att starta uthyrning i Stockholm flera gånger, men dygnet har ju bara 24 timmar! Som det står i inlägget så går det ju också att hyra månadsvis från Falster, kan vara ett alternativ att göra tillsammans med någon bekant för att testa!

 2. David 2012/03/16 den 13:47 #

  Hyrlådcyklar. Varför inte. Om vi inte använt vår till barntransport så hade behovet minskat av att äga en. Det kanske blir ett tiotal tillfällen per år vi använder för transport av mindre möbler och annat.

  • bonkeli 2012/03/22 den 01:45 #

   Hade ju varit perfekt vid en ”bikemove”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: